Básník Hruška ztratil ve vlaku rukopisy, prosí o pomoc

7. 1. 2014 22:17
Básník ztratil dva sešity v pondělí v rychlíku z Ostravy do Brna.
Petr Hruška.
Petr Hruška. | Foto: Profimédia

Praha - Básník Petr Hruška ztratil 6. ledna ve vlaku cenné rukopisy pro připravovanou knihu. Spolu s redakcí časopisu Revolver Revue, s níž na knize spolupracuje, prosí veřejnost o pomoc při hledání sešitů s náčrty básní. Kopie Hruška nemá, takže bez rukopisů by kniha nemohla být vydána.

Básník ztratil dva silné sešity formátu A5 plné rukopisů v pondělí v rychlíku číslo 838 z Ostravy do Brna, zřejmě při vystupování na hlavním nádraží v Brně, kam vlak přijel ve 13:25. Jeden sešit má černé desky s červenou ořízkou, na obálce druhého je fotografie psa. Protože ztráty a nálezy ani České dráhy nemají o sešitech žádné informace, obrátil se Hruška s žádostí o pomoc na veřejnost. Nálezci slibuje finanční odměnu.

Hruška je nedávným laureátem Státní ceny za literaturu. "Sešity obsahují poznámky, náčrty básní a záznamy, které tvoří soubor pro další díl projektu Jedna věta v Edici Revolver Revue. Protože neexistuje žádná kopie, mají oba sešity pro autora i nakladatelství mimořádnou cenu. Jejich ztrátou, která znemožní vydání dotyčné knihy, bude ovšem postižena i kulturní veřejnost," sdělila Edita Beníšková z Revolver Revue.

Pokud rukopisy někdo našel, může je vrátit prostřednictvím redakce Revolver Revue, která sídlí na adrese Jindřišská 5, Praha 1. Nálezce se také může obrátit na e-mailovou adresu redakce [email protected] nebo telefonní číslo 222 245 801.

 

Právě se děje

Další zprávy