Obrazem: Hvězdy z Grandhotelu Budapešť rozzářily Berlinale

Obrazem: Hvězdy z Grandhotelu Budapešť rozzářily Berlinale
Ralph Fiennes.
Porotce Christoph Waltz s manželkou Judith Holste.
Christoph Waltz si fotografy užívá.
Willem Dafoe a íránská režisérka a porotkyně Berlinale Mitra Farahani.
Foto: Reuters
Kultura Kultura
6. 2. 2014 23:42
Zahajovacím filmem 64. Berlinale je snímek Wese Andersona Grandhotel Budapešť. Podívejte se na červený koberec.

Fotogalerie - Kromě Wese Andersona dorazil do Berlína i jeho ansámbl hereckých superhvězd. Berlinale totiž zahájila světová premiéra komedie  Grandhotel Budapešť.

Do festivalového paláce v centru Berlína přijel zahajovací snímek představit režisér i hlavní hvězdy filmu, mimo jiné Ralph Fiennes či Bill Murray.

Kromě nich se po červeném koberci v zahajovací večer festivalu prošlo všech osm členů poroty vedené producentem Jamesem Schamusem a desítky dalších hvězd. Před festivalovým palácem je vítaly stovky nadšených filmových fanoušků žadonících o autogramy.

Festival společně otevřeli Schamus s ředitelem Berlinale Dieterem Kosslickem. Schamus, který produkoval řadu filmů s homosexuální tematikou, mimo jiné oscarovou Zkrocenou horu, při této příležitosti podotkl, že si v sociální oblasti bere inspiraci i v Evropě a přímo v Německu.

"V Americe nasloucháme vám Němcům velmi pozorně, vlastně posloucháme každý váš telefonát," řekl také žertem v narážce na aféru s odposloucháváním německých politiků americkou rozvědkou NSA.

 

Právě se děje

Další zprávy