Hobita pronásledují samurajové i Nymfomanka

ČTK Kultura ČTK, Kultura
7. 1. 2014 14:45
Nejvíce diváků v českých kinech vidělo o víkendu druhého Hobita
Martin Freeman (Hobit).
Martin Freeman (Hobit). | Foto: Warner Bros

Praha - Film Hobit: Šmakova dračí poušť už počvrté skončil v čele víkendové tabulky návštěvnosti českých kin. Stačilo mu k tomu 38 740 diváků. Zatím jich má na kontě 527 585 a tržby přesahující osmdesát milionů korun.

Na druhém místě je podle informací Unie filmových distributorů snímek s názvem 47 róninů líčící skutečný příběh z Japonska v 18. století. Jeho hrdiny jsou samurajové, kteří ztratili svého pána a tím i svou čest. Do kin za ním o víkendu přišlo téměř 30 tisíc diváků.

Třetí skončil animovaný snímek Ledové království a za ním se umístila první část dánského filmu Larse von Triera Nymfomanka. Premiéru měla o vánočních svátcích, zatím má na kontě přes 40 tisíc diváků a pětimilionové tržby. Druhý díl Nymfomanky přijde do kin 9. ledna.

Z domácí tvorby obsadila desáté místo Křídla Vánoc režisérky a scenáristky Karin Babinské. Jejich celková návštěvnost podle unie distributorů činí 236 283 lidí, tržby dosáhly 31 milionů korun. Podle producentů si dobře vede v žebříčku nejprodávanějších alb i soundtrack k filmu, na němž se podílel herec a muzikant Richard Krajčo.

Čtrnácté místo v tabulce obsadil záznam divadelního představení Jaroslava Duška Čtyři dohody doplněný černobílými záběry ze soukromých archivů režisérky Olgy Špátové.

 

Právě se děje

Další zprávy