Po Zuckerbergovi se dostane do Fincherova filmu i Jobs

Kultura Kultura
27. 2. 2014 11:10
Autoři úspěšného snímku The Social Network chystají neobvyklou úpravu životopisného bestselleru Waltera Isaacsona o zakladateli Applu.
Steve Jobs v roce 2000.
Steve Jobs v roce 2000. | Foto: Reuters

Praha - Už asi málokdo si vzpomene na film, v němž hrál technologického mága Steva Jobse Ashton Kutcher. Kdyby se klasicky nudně životopisný snímek nejmenoval po svém hlavním hrdinovi Jobs, těžko by mu někdo přišel na jméno. A to od premiéry na Sundance 2013 uplynul teprve rok.

Už při vzniku zmíněného filmu se ale vyskytovaly zprávy, že Sony Pictures chystají konkurenční projekt natočený podle knižního bestselleru Waltera Isaacsona o Jobsovi. Scénář má od začátku na starosti Aaron Sorkin (Moneyball, The Social Network).

Nyní ale film získává další významnou postavu v režisérovi filmu o zakladateli Facebooku Marku Zuckerbergovi. David Fincher se zdá tím nejpovolanějším tvůrcem filmu o zakladateli Applu po úspěchu The Social Network, na němž se ostatně podílel i Sorkin.

Zprávu o vzniku dosud bezejmenného snímku pod vedením Davida Finchera potvrdil server Variety, který doplnil také informaci o neobvyklé scénáristické koncepci. "Celý film bude mít tři scény, jen tři scény. Odehrají se v reálném čase," řekl scénárista Sorkin.

David Fincher připravuje na letošek adaptaci bestselleru Gone Girl a také podepsal smlouvu producenta remaku dramatu Utopia.

 

Právě se děje

Další zprávy