Lego získá dvojku za tři roky. Zůstane chválené režijní duo?

Kultura Kultura
22. 2. 2014 12:32
Oznámení dvojky snad nejchválenějšího animovaného filmu letošního roku bylo jen otázkou času. Zůstane i v pokračování oblíbené režijní duo?
LEGO® příběh
LEGO® příběh | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Celovečerní animovaný LEGO® příběh nemohl dopadnout lépe. S druhým největším zimním otvírákem historie (do žebříčku se však nepočítají vánoční premiéry) překročilo za dva týdny 200 milionů dolarů v celosvětových tržbách, 150 z USA a 50 ze světa. To vše při velmi skromném rozpočtu 60 milionů dolarů.

Vzhledem k vynikajícímu diváckému (8,5/10 na IMDb.com) i kritickému (ze 163 recenzí na metakritickém serveru rottentomatoes.com jich je pouze šest negativních) přijetí byla jen otázka času, než bude oznámena premiéra dvojky.

Ten okamžik skutečně nastal a diváci za oceánem se na pokračování mohou těšit 26. května 2017, česká kina jistě někdy poblíž tohoto data. Z nehostinné zimy byl outsider převelen do mnohem lukrativnějšího měsíce května, studio Warner Bros. jistě lituje, že neodhadlo potenciál už u jedničky a únorovou premiérou se připravilo o pěkných pár milionů.

Zároveň jde o datum natolik vzdálené, aby tým necítil časový tlak a mohl dát dohromady stejně kvalitní snímek. Tři roky nejsou na přípravu dvojky samozřejmost.

Co fanoušky poněkud vystrašilo, je najmutí Jareda Sterna a Michelle Morganové na sepsání scénáře. Úspěch jedničky bývá připisován režijnímu a scenáristickému duu Phil Lord a Christopher Miller. Máme angažmá jiných scenáristů považovat za předzvěst změny režisérů? Doufejme, že nikoliv.

 

Právě se děje

Další zprávy