Lednový rekord padl ve jménu Martina Luthera Kinga

Kultura Kultura
20. 1. 2014 10:37
Kriminální komedie Ride Along si o víkendu v USA připsala 41 milionů dolarů.
Ride Along.
Ride Along. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Na první letošní rekord čekala americká kina tři týdny. A není divu, že nejvyšší lednový otevírací víkend v historii přišel zrovna nyní, protože v USA mají za sebou prodloužený víkend, kdy se tržbám samozřejmě daří.

Den Martina Luthera Kinga přál chytře nasazené kriminální komedii Ride Along s afroamerickými hrdiny, jež si připsala pěkných 41 milionů dolarů. Snímek s rozpočtem pouhých 25 milionů už tak má na sebe téměř vyděláno.

Druhé místo vybojovalo válečné akční drama Na život a na smrt. Film s Markem Wahlbergem a Benem Fosterem nebude velký hit, ale čtyřicetimilionový rozpočet si s 23 miliony dolarů vystačí.

Ride Along Official Theatrical Trailer (2014)
Ride Along Official Theatrical Trailer (2014)

Animák Velká oříšková loupež s hlasem Liama Neesona otevřel až třetí, což neznačí mnoho dobrého. 20 milionů dolarů stačí pouze proto, že se snímek podařilo pořídit za překvapivě skromných 40 milionů.

Až na čtvrtém místě otevírá Jack Ryan: V utajení, což je pro režiséra Kennetha Branagha velký neúspěch. Zvlášť když slavný shakespearovský režisér pro zpracování literární předlohy Toma Clancyho odmítl režii druhého Thora. Sedmnácti milionům dolarů opět mírně napomáhá nepřehnaný rozpočet dosahující 60 milionů dolarů, studio ale jistě doufalo v úspěch umožňující rozjet sérii - to se asi nepodaří.

Na pátém místě skvělý devátý týden přežívá animák Ledové království. Posílen zlatými glóby a očekávající Oscara svých 11 milionů přihazuje na hromadu, která už dosahuje k úctyhodným celosvětovým 760 milionům dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy