Za oceánem nemají Babovřesky, kinům dál vládnou kostky Lega

Kultura ČTK Kultura, ČTK
25. 2. 2014 9:40
Babovřesky 2 vidělo za první víkend o polovinu méně diváků než první díl Troškovy komedie. V amerických kinech vládne dál LEGO® příběh.
Babovřesky 2.
Babovřesky 2. | Foto: Falcon

Praha - Prvních 71 640 diváků si při popremiérovém víkendu připsala komedie Zdeňka Trošky Babovřesky 2. Celkem s předpremiérami v krajích jich má na kontě přes osmdesát tisíc a téměř jedenáctimilionové tržby. První díl v kinech vidělo po premiéře ale téměř dvojnásobné množství diváků (kolem 140 tisíc) a celkem na něj do kina zašlo přes 650 tisíc lidí.

Na druhém místě se v českých kinech drží absolutní vládce zaoceánských biografů. V ČR má LEGO® příběh na kontě dalších 21 960 diváků, celkem je jich už přes 130 tisíc.

V amerických kinech je na tom LEGO® příběh samozřejmě o poznání lépe. Tento víkend nasbíral 31,5 milionů dolarů, což je víc, než kolik utržily další tři snímky v řadě dohromady. Jen z USA už si slavná stavebnice odnáší 185 milionů a dalších 90 ze zbytku světa. Čeští diváci přispěli přes 17 milionů korun.

V českých kinech stále slušně vydělává komerčně nejúspěšnější film Martina Scorseseho Vlk z Wall Street s "oscarovým čekatelem" Leonardem Di Capriem v titulní roli. Vidělo jej více než čtvrt milionu zájemců.

Zájem je i o druhé Dědictví, ovšem značně menší než o Babovřesky. Sedláčkův a Polívkův film vidělo o víkendu zhruba 12 tisíc lidí, celkem pak od premiéry 98 tisíc.

V amerických kinech kromě Lega další filmy jen paběrkují. Je to případ premiéry snímku 3 dny na zabití režiséra McG s Kevinem Cotnerem. Snímek byl přijat velmi chladně, tak je 12 milionů při třicetimilionovém rozpočtu v podstatě adekvátní suma.

Naopak velmi neadekvátních je deset milionů pro otvírák stomilionových Pompejí. Bockbuster Paula W.S. Andersona bude nejspíš velkým propadákem, ač zbytek světa mu snad pomůže z největších problému.

Z RoboCopa propadák nebude, ale hit také ne. Devět milionů druhý víkend je samozřejmě chabá suma, ale celosvětově už remake akční klasiky získal 143 milionů.

Na pátém místě se krčí George Clooney a jeho Památkáři. 8 milionů a 80 vysbíraných celkem je pro ve všech ohledech nevýrazný snímek přijatelný výsledek.

 

Právě se děje

Další zprávy