Maničtí levicoví kazatelé zaplaví svými hity Lucernu

ČTK Kultura ČTK, Kultura
28. 1. 2014 13:12
Welšská kapela Manic Street Preachers přijíždí do Prahy na turné k desce Rewind The Film.
Manic Street Preachers: Rewind the Film | Video: Youtube

Praha - Po dvou letech se do Prahy vrací kapela Manic Street Preachers. Vystoupí 14. května ve Velkém sále pražské Lucerny.

Band levicových buřičů je na turné s programem z poslední nahrávky Rewind The Film a představí samozřejmě i největší hity ze své dlouholeté kariéry.

Na jejím začátku, před čtyřiadvaceti lety, se kapela nechala slyšet, že by chtěli být něco mezi The Clash a Bon Jovi. Jednoduše intelektuálové odkojení dělnickou kulturou, kteří ještě věří, že hudba může něco změnit.

Manic Street Preachers zdůrazňující na koncertech svůj původ z Walesu vystoupí v České republice počtvrté. V roce 2010 byli headlinery Open Air festivalu v Trutnově.

V roce 2012 při své poslední návštěvě v Praze propagovala výběrové album National Treasures - The Complete Singles. Zahrála známé písně od debutu Generation Terrorists až po tehdy poslední studiový počin Postcards from a Young Man v roce 2010.

Manic Street Preachers: Show Me the Wonder
Manic Street Preachers: Show Me the Wonder

Skupinu tvoří kytarista a zpěvák James Dean Bradfield, baskytarista a textař Nicholas Allen Jones a bubeník Sean Anthony Moore. Zpočátku měla skupina čtyři členy.

Kvůli nevysvětlitelnému zmizení čtvrtého Richarda Edwardse se kolem skupiny již od roku 1995 vznáší opar záhady. Žádné stopy po pohřešovaném nadále nejsou, úředně byl v roce 2008 prohlášen za mrtvého.

Debutové album Manic Street Preachers s názvem Generation Terrorists vyšlo v roce 1992. Mezníkem jejich kariéry se stalo čtvrté album Everything Must Go z roku 1996, které kapele známé svými levicovými názory vyneslo první dvě prestižní ceny Brit Awards v kategoriích Nejlepší britská kapela a Nejlepší album roku.

V září loňského roku vydali Manic Street Preachers svoje jedenácté studiové album, které nazvali Rewind The Film. Natáčelo se v jejich vlastním studiu v Cardiffu a podle hudební kritiky jde s největší pravděpodobností o nejklidnější počin v diskografii této velšské trojice. V témže roce kapela natočila ještě jednu desku. Pro nahrávání si vybrala studio Hansa v Berlíně a titul Futurology by se měl objevit v první polovině tohoto roku.

Předprodej vstupenek za 990 korun bude zahájen 29. ledna.

 

Právě se děje

Další zprávy