Hiphopeři Odd Future nesmí na Zéland. Jsou příliš agresivní

Kultura ČTK Kultura, ČTK
13. 2. 2014 10:13
Hiphopeři Odd Future s Tylerem, the Creatorem v čele měli vystoupit na Rapture Festivalu, kde zahraje například také Eminem. Úřady jim ale neudělily víza.
Poslechněte si song Radicals od Odd Future.

Wellington - Hiphopeři Tyler, the Creator a Odd Future měli zahrát společně s Eminemem na novozélandském Rapture festivalu. Místní úřady ale kapele zrušily víza, čímž rapperům zakázaly vstup do země. Považují je za hrozbu pro veřejný pořádek.

Pořadatelé sobotního koncertu v Aucklandu tak budou muset divákům vysvětlit neúčast skupiny, která v minulých letech obdržela několik hudebních cen. Novozélandská cizinecká policie se kvůli slovní agresi při vystoupení kapely před několika lety rozhodla předejít možným problémům a neudělit členům formace víza.

Někteří účastníci koncertu v Bostonu v roce 2011 podle velitelky novozélandské pohraniční policie Karen Urwinové obvinili hiphopery, že naváděli fanoušky k útoku na policisty.

"Řekli, že jsme 'teroristická hrozba a že jsme škodliví pro společnost' nebo co. Je to pomatenost," kritizoval rozhodnutí na Twitteru frontman kapely říkající si Tyler, The Creator.

Proměnlivé uskupení Odd Future může mít až devět členů, mezi něž patří Tyler the Creator, Hodgy Beats, Domo Genesis, Left Brain, Mike G či Taco Bennett, se zformovalo v Los Angeles v roce 2007 a od té doby vydalo několik alb. Formace získala několik cen hudební stanice MTV a byla nominována na řadu dalších ocenění.

 

Právě se děje

Další zprávy