Vycházející hudební hvězda Tom Odell zazáří i v Praze

Kultura Kultura
7. 6. 2013 16:55
Mladý zpěvák přijede propagovat chystanou desku Long Way Down
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Vycházející hvězda britského popu Tom Odell, který se zhlédl v nezávislém písničkářství a velkých klavírních melodiích Eltona Johna, se chystá na českou premiéru. Jeho čerstvé hity už brzy shromáždí debutová deska Long Way Down a právě v rámci turné na její podporu se zpěvák 15. listopadu zastaví v pražském Lucerna Music Baru.

Zpěvák a autor začátkem letošního roku vyhrál anketu kritiků Critics Choice na Brit Awards, v níž se hudební novináři snaží předpovídat budoucí úspěšné interprety. V minulosti ji vyhrály například Adele, Ellie Goulding nebo Florence and the Machine a do jisté míry má ocenění sebenaplňující charakter. Hudebníkům totiž zajistí výraznou publicitu, díky níž se dostanou do širšího povědomí.

Tom Odell
Tom Odell | Foto: D Smack U

Vkládané naděje by se měly definitivně prokázat 24. června, kdy oficiálně vychází debutová deska Long Way Down. Obsahuje mimo jiné skladby Another Love a singl Hold Me. Obě dvě postupně pronikají do britských hitparádových žebříčků. 


Druhý kůň ve stáji Lily Allen

„Doufám, že ta deska bude znít lidsky a opravdově a že tam je i pár kazů, protože kazy z toho pomáhají udělat to, co to je. Opravdu, chtěl bych žít v dobách, kdy byla muzika vnímána jako něco nevyumělkovaného a nedokonalého a dávala lidem pocit něčeho ušlechtilého. Když to má být smutné, chci, aby to bylo opravdu smutné.  A když veselé, tak vás to musí nakopnout. Asi chci, aby desky vyjadřovaly vzletné pocity a emoce, které všichni cítíme," říká Odell o chystané nahrávce.

Odell má smlouvu s labelem vlastněným úspěšnou popovou zpěvačkou Lily Allen. Jmenuje se In The Name Of a má za jeho ustavením stojí vydavatelský koncern Sony Music. Mladý britský zpěvák je po indie popové kapele Cults teprve druhou akvizicí.

„Obvykle nejsem velký fanoušek písniček zpěváků-písničkářů, ale když jsem ho viděla na pódiu, jeho energie mi připomněla Davida Bowieho. Není to nic ukňouraného, je to energické a chytré. A je navíc úžasný! Blond vlasy a modré oči, prostě rozkošný!" prohlásila o Odellovi Lily Allen v rozhovoru s časopisem NME.

Odell by se tak dost dobře mohl stát spojnicí mezi vlnou nezávislého písničkářství, za níž stojí digitální revolucí usnadněné možnosti domácího nahrávání a u jejíhož začátku stál například Devendra Banhart, s velkými melodiemi přístupnými masám. Vzhled a mládí mu zase dává skvělou výchozí pozici v boji o náctileté publikum.

Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici v předprodejních sítích Eventim, Ticketpro, Ticketstream, Ticketportal a na kase Lucerna Music Baru. Jejich cena byla stanovena na 350 korun v předprodeji a 400 na místě v den vystoupení.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy