Taylor Swift s novým albem obsadila prvních 14 příček hitparády

ČTK ČTK
30. 4. 2024 17:24
Taylor Swift s novým albem obsadila prvních 14 příček hitparády

Nová deska popové hvězdy Taylor Swift nazvaná The Tortured Poets Department dle očekávání ovládla žebříčky. Stala se zatím nejprodávanějším albem roku 2024 a překonala zpěvaččin vlastní rekord, když skladby z ní obsadily prvních 14 příček aktuálního vydání hitparády Billboard Hot 100.

Dosud byla Taylor Swift jediným interpretem, který kdy zcela zaplnil první desítku žebříčku. To se jí podařilo s předešlou deskou Midnights z roku 2022. Na první příčku prodejů alb se naopak zpěvačka dostala už počtrnácté a zaostává v tomto ohledu už jen za britskými The Beatles, kterým se to povedlo devatenáctkrát, píše agentura AP.

Deska The Tortured Poets Department obsahuje 31 skladeb, vyšla 19. dubna. Už po čtyřech dnech na streamovací službě Spotify nasbírala celosvětově přes miliardu přehrání. Podobné rekordy album zaznamenalo na službách Apple Music nebo Amazon Music.

Novinky se jen v USA prodal ekvivalent 2,6 milionu kusů, uvedl časopis Billboard. Většinu tohoto součtu tvoří prodeje v digitální formě, na CD, vinylech či kazetách. "Vůbec to nechápu. Jsem úplně hotová z toho, jakou lásku jste tomuhle albu ukázali. 2,6 milionu, to snad nemyslíte vážně?" reagovala zpěvačka na sociální síti X. "Díky, že posloucháte," dodala.

 

Právě se děje

Další zprávy